Om

info@malmabacken.se

0157-21046

0707812156

 

Kommentera gärna vår hemsidedesign via mail och facebok. Kom med ytterligare förslag, både på design och innehåll:-)

Foto: Bertil Runsten

OBS!

Vi använder oss av liftkortshållare som ska bäras synligt på vänster arm. Har du någon eller några hemma så ta med dem. De kostar annars 20kr.

MASK

Fakta om anläggningen

Generella öppettider:

Måndag - Torsdag 18.00-20.30

Fredag - Stängt

Lördag - Söndag 10.00-16.00

OBS Cafeterian stänger 15 min innan stängning.

 

Tre nedfarter:

•Knekten 175m

•SparBa(n)cken: (Masken) 225m

•Barn-/nybörjarbacken 75m

•Enkel pulkabacke.

•300m till slangbacke (vid god snötillgång)

Pistmaskin och snökanonanläggning.

Cafeteria och skiduthyrning.

Vägbeskrivning

 

Vi kan ta betalt med kort.

Kort historik om Malmabacken:

Backen anlades 1965-1966. Det var en privatperson som drev backen de första två åren. Sedan arrenderades backen ut till Thormod Frisk som även drev campingen på somrarna.

Backen arrenderades sedan av olika personer fram till början av 1980 talet, då skidklubben (startad 1977) tog över driften. Skidklubben arrenderar fortfarande backen men äger byggnader, liftar och maskiner.

Skidklubben startades av några ungdomar som till en början fick hjälp av Frilufts-främjandet på orten. De ville tävla och för det krävdes det att man var medlem i en förening. På den vägen var det och under 80-talet anordnades det många tävlingar i backen. Den var känd för att ha bättre snötillgång än många andra backar runt omkring i länet.

Under senare år så har tävlingsverksamheten tynat bort men skidskoleverksamheten blomstrar. Många deltagare varje omgång, både från orten och andra orter i länet, anmäler sig till skidskolan och vi har ett gott rykte.

 

Skidskolor:

Vecka 4,6 och 9 planeras det att genomföra skidskolor.

Anmälan sker till www.boka.se/Malmabacken

Läs mer om skidskolan under sidan skidskola.

 

Skiduthyrningen:

Skiduthyrningen är öppen när backen är öppen. Priser finns på hemsidan.

 

Klubbmästerskap:

Genomförs ca två veckor efter backens öppnande.